دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1401 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 141-130 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Alizadeh Z, Araghian F, Jafari H. Investigating the Dignity of Patients Under Palliative Care and Affecting Factors on Patients: A Narrative Review. CPR 2023; 1 (2) :130-141
URL: http://cpr.mazums.ac.ir/article-1-47-fa.html
علیزاده زهرا، عراقیان فرشته، جعفری هدایت. کرامت بیماران تحت مراقبت تسکینی و عوامل مؤثر بر آن بر بیماران: مطالعه مروری روایتی. تازه های پژوهشی روان تنی. 1401; 1 (2) :130-141

URL: http://cpr.mazums.ac.ir/article-1-47-fa.html

مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، انستیتوی اعتیاد، دانشگاه علوم‌پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (987 مشاهده)
زمینه و هدف: مراقبت تسکینی به عنوان راهکاری برای ارتقای کیفیت زنـدگی بیمـاران مبتلا به بیماری‌های صعب العلاج و خانواده آن‌ها معرفی شده است. یکی از نکات مهم در مراقبت‌های تسکینی، احترام به کرامت انسان‌ها است. لذا مطالعه حاضر با هدف مروری بر کرامت بیماران تحت مراقبت تسکینی و تاثیر آن بر بیماران انجام شد.
مواد و روش: در مطالعه مروری روایتی حاضر، مطالعات فارسی در پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی زبان، مانند مگیران و پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با کلید واژه های شان، کرامت بیمار، مراقبت تسکینی از فروردین سال1391تا اردیبهشت سال 1401جست‌وجو شد. برای جست‌وجوی مطالعات به زبان انگلیسی از کلید‌واژه‌های Patient Dignity, Palliative care در پایگاه داده‌های کاکرین و پابمد در بین خرداد ۱۳۸۹ تا اردیبهشت ۱۴۰۱ استفاده شد. همچنین جست‌وجو در پایگاه اطلاعات گوگل‌اسکالر به فارسی و انگلیسی و جست‌وجوی دستی در گوگل انجام شد. پس از جست‌وجو در بانک های اطلاعاتی تعداد 106 مقاله وارد و با اعمال معیار های ورود و خروج وحذف موارد تکراری، تعداد 8 مقاله را مورد بررسی قرار دادند.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان می‌دهد از تعداد8 مقاله، تعداد یک مقاله در کشور ایران و 5 مقاله از نوع مطالعه کیفی بود. عوامل فردی، عوامل مراقبتی و عوامل ارتباطی بر روی حفظ کرامت بیماران موثر است.
نتیجه‌گیری: حفظ کرامت انسانی از نیازهای مهم فرد تحت مراقبت تسکینی است. بنابراین کادر درمان باید درمان های مبتنی بر کرامت انسانی را وظیفه خود دانسته و با توجه به عوامل مؤثر بر ایجاد کرامت ، وظایف حرفه ای خود را به طور شایسته انجام دهند.

متن کامل [PDF 2043 kb]   (391 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (151 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اخلاق پزشکی
دریافت: 1401/10/3 | پذیرش: 1402/1/14 | انتشار: 1401/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تازه های پژوهشی روان تنی می باشد.