دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1401 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 215-196 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Farnia S, Alaghband Rad J, Shahrivar Z. Comparing Eating Behaviors, Parental Feeding Practice, and Body Mass Index Among Children With Attention Deficit Hyperactivity Disorder and Typically Developing Children. CPR 2023; 1 (2) :196-215
URL: http://cpr.mazums.ac.ir/article-1-42-fa.html
فرنیا سمانه، علاقبند راد جواد، شهریور زهرا. مقایسه رفتارهای غذایی، شیوه تغذیه والدین و شاخص توده بدنی در کودکان مبتلا به اختلال کمبود توجه بیش‌فعالی و کودکان معمولی. تازه های پژوهشی روان تنی. 1401; 1 (2) :196-215

URL: http://cpr.mazums.ac.ir/article-1-42-fa.html

گروه روانپزشکی، بیمارستان روزبه، دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (583 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه به مقایسه رفتارهای غذایی کودکان، شاخص توده بدنی وشیوه های تغذیه والدین در بین کودکان در حال رشد و کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه بیش فعالی پرداخته است.
مواد و روش: در این مطالعه توصیفی 95 کودک اختلال نقص توجه بیش فعالی و 95 کودک معمولی در محدوده سنی 6 تا 11سال بررسی شدند. مقیاس درجه بندی والدین کانر، پرسشنامه جامع تمرین تغذیه، پرسشنامه رفتار غذا خوردن کودک و ارزیابی وزن و شاخص توده بدنی برای هر دو گروه تکمیل شد. مصاحبه بالینی و برنامه کیدل برای هر دو گروه انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داد ه ها از نسخه 19 نرم ا فزار SPSS از آزمون تی مستقل و مجذور کا ی دو در سطح معناداری کمتر از 0/05 استفاده شد.
یافته‌ها: دو گروه ازنظر مشخصات جمعیت شناختی و رفتارهای تغذیه ای تفاوت معنا داری نداشتند. والدین به جز کنترل هیجانی و نظارت در تمرین تغذیه مشابه بودند. همبستگی بین شاخص توده بدنی و نمرات مقیاس رفتار خوردن کودکان رابطه معناداری با آشفتگی غذا (r=-0/281, P=0/006)  لذت غذایی (r=0/295, P=0/004) و پاسخگویی به غذا /پرخوری عاطفی (r=0/288 , P=0/005) نشان داد. با توجه به رگرسیون گام به گام متغیرهای پیش بینی کننده شاخص توده بدنی در گروه مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی  شامل محدودیت برای کنترل وزن و آشفتگی غذا و در گروه کنترل محدودیت برای سلامت بود.
نتیجه‌گیری: تفاوت معنی داری را در رابطه با وزن، رفتار غذایی یا شیوه تغذیه والدین در بین کودکان معمولی و مبتلایان به اختلال نقص توجه بیش فعالی پیدا نکرد. تحقیقات بیشتری برای ارزیابی متغیرهای مرتبط مانند فعالیت بدنی و وزن هنگام تولد مورد نیاز است.

متن کامل [PDF 2237 kb]   (309 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (117 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: 1401/9/7 | پذیرش: 1401/11/10 | انتشار: 1401/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تازه های پژوهشی روان تنی می باشد.