دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1401 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 227-216 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Firouz H, Sepehr V, Sharifi Z, Hosseinie F. Investigating the Relationship Between the Severity of Depression and Demographic Characteristics in Patients With Atopic Dermatitis in 2019. CPR 2023; 1 (2) :216-227
URL: http://cpr.mazums.ac.ir/article-1-39-fa.html
فیروز هما، سپهر وحید، شریفی زهرا، حسینی فاطمه. بررسی رابطه شدت افسردگی با مشخصات جمعیت‌شناختی در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک در سال 1398. تازه های پژوهشی روان تنی. 1401; 1 (2) :216-227

URL: http://cpr.mazums.ac.ir/article-1-39-fa.html

گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، واحد علوم پزشکی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
چکیده:   (454 مشاهده)
زمینه و هدف: درماتیت آتوپیک یک بیماری مزمن و تحریک‌کننده پوستی است که سبب بروز اختلالات روان‌پزشکی می‌شود. بنابراین شناخت عوامل مؤثر در تشدید این عوارض امری ضروری است. هدف از این مطالعه نیز بررسی شدت افسردگی در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک می‌باشد.
مواد و روش: این مطالعه از نوع توصیفی‌همبستگی است که در سال 1398 بر روی 76 بیمار مبتلا به درماتیت آتوپیک مراجعه‌کننده به کلینیک پوست بیمارستان 22 بهمن مشهد به‌روش نمونه‌گیری دردسترس انجام شد. ابزار پژوهش شامل پرسش‌‌نامه مشخصات جمعیت شناختی و پرسش‌نامه افسردگی همیلتون بودند و از آزمون آماری کای‌اسکوئر و فیشر برای تجزیه‌وتحلیل آماری استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های مطالعه ما نشان داد 22/4 درصد از بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک دارای افسردگی خفیف، 13/2 درصد دارای افسردگی متوسط و 2/6 درصد دارای افسردگی شدید بودند. همچنین افسردگی با سن کم (P=0/005)، جنسیت زن (P=0/016) و تحصیلات بالا(P=0/035) ارتباط معنادار داشت.
نتیجه‌گیری: با‌توجه‌به تعیین شدت افسردگی خفیف، متوسط و شدید در بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک و مشخص شدن فاکتورهای مؤثر در تشدید افسردگی، باید بیماران دارای درماتیت آتوپیک با ریسک بالاتر به‌درستی غربالگری شوند و اقدامات مشاوره روان‌شناختی و آموزش‌های مناسب در کنار درمان‌های استاندارد صورت گیرد.

متن کامل [PDF 1351 kb]   (255 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (110 مشاهده)
نوع مطالعه: پروتکل مطالعه | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1401/8/10 | پذیرش: 1402/1/14 | انتشار: 1401/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تازه های پژوهشی روان تنی می باشد.